Forside
Overnatting
Butikk og kafé
Aktiviteter
Selskap og servering
Album
Kontakt oss
English

Overnatting

Butikk og café

Aktiviteter

Selskap og servering

Kontakt oss

English

Munkeby øl

Dette at kombinasjon øl og klosterliv går hånd i hånd. Kan være en fremmed tanke for oss her hjemme på berget. Men faktum er at det bygger på lange tradisjoner, og at Nordeuropeiske klostre var anerkjent for ølbrygging allerede på 400 tallet.

Derfor er det all grunn til å tro at munkene som etablerte seg på Munkeby påp 1100 tallet, hadde med seg sine kunnskaper om ølbrygging hit opp til det kalde nord. Med denne historiske informasjonen i bakhodet fikk Håkon Fiskvik på Munkeby Søndre ideen om at den etter hvert så anerkjente osten fra Munkeby kloster trengte flytende kompliment.

Tanken var å skape et øl som var perfekt tilpasset osten, og at denne smakfulle og tradisjonsrike kombinasjonen kunne serveres gjester som tok inn på gårdens herberge. Eksperthjelp måtte til, og oppdraget med å komponere de gylne dråper ble gitt til Steinar Kvam på Inderøy Gardsbryggeri.

Det vellykkede resultatet er er et veltilpasset øl av typen engelsk spesialbitter, det er ravngult og har en lett maltkarakter. Siden ølet ikke er pasteurisert, ettergjører det på flasken, og dette gir et levende og spennende øl som passer perfekt både  til Munkebyosten, og til å leske tørste struper med.